Mikroorm, Panagrellus redivivus.


Lidt bagegær, ca. 1 cm³, opløses i lunkent vand, 25-30 C. Herefter blandes rasp el. lign. i vandet til man får en tyk grød. Grøden fordeles i kulturbeholderen i et ca. 1 cm tykt lag. Herefter podes kulturen med ca. 1/4 teskefuld mikroorm. Kulturen forsynes med låg og stilles mørkt og lunt, 20-30 C. Ved lavere temperatur formerer ormene sig meget langsomt. Efter 5-7 dage er kulturen klar til brug. Ormene kan nu skrabes af siderne med en ske eller finger og puttes direkte i akvariet. I akvariet synker ormene til bunden og kan leve her i mindst 1 døgn. Herefter bør evt. rester fjernes.
Til kulturen kan udover rasp også anvendes corn-flakes, soyamel, hvedemel, majsmel, mannagryn, havregryn, franskbrød osv. Der kan også anvendes tørgær i stedet for bagegær.
Kulturen bør omlægges med ca. 3-4 ugers mellemrum, da ormene kun bliver 4-6 uger gamle og store mængder døde orme vil få kulturen til at "brænde" sammen med en meget ubehagelig lugt til følge.

Copyright © 1997-2008 Finn Milvertz, All Rights Reserved

Tilbage til forsiden.